Meny
Slakad vitkål med blåbärsvinägrett

Slakad vitkål med blåbärsvinägrett

En sallad som funkar i de flesta lägen, till husmanskost och annan vardagsmat.

Ingredienser

  • en bit vitkål
  • kokhett vatten (till slakning)
  • 1 dl frysta blåbär
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 msk Kung Markattas rapsolja
  • 1 msk färskpressad citron
  • 1/2 msk Kung Markattas honung (värm gärna honungen innan den mixas med de övriga ingredienserna)
  • salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Strimla vitkålen fint och lägg i ett durkslag.
  2. Koka upp vattnet, och häll det över vitkålen, låt rinna av och svalna en stund.
  3. Mixa blåbär, vinäger, rapsolja, citron och honung snabbt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda vinägretten med den slakade vitkålen i en skål.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se