
Slakad vitkål med blåbärsvinägrett
En sallad som funkar i de flesta lägen, till husmanskost och annan vardagsmat.
Ingredienser
- en bit vitkål
- kokhett vatten (till slakning)
- 1 dl frysta blåbär
- 1 1/2 msk vitvinsvinäger
- 2 1/2 msk Kung Markattas rapsolja
- 1 msk färskpressad citron
- 1/2 msk Kung Markattas honung (värm gärna honungen innan den mixas med de övriga ingredienserna)
- salt, svartpeppar
Så här gör du
- Strimla vitkålen fint och lägg i ett durkslag.
- Koka upp vattnet, och häll det över vitkålen, låt rinna av och svalna en stund.
- Mixa blåbär, vinäger, rapsolja, citron och honung snabbt. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda vinägretten med den slakade vitkålen i en skål.