Meny
Smoothieglass trippel

Smoothieglass trippel

En krämig och härlig smoothieglass med bas av kokosgrädde som smaksatts på tre olika sätt. Kanske blir denna sommarens favoritglass?

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mixa 1/3 av kokosgrädden tillsammans med mangon och smaksätt med lönnsirap och en gnutta vaniljpulver/vaniljsocker.
  2. Häll i botten på glassformarna, ställ in i frysen i cirka 20 minuter och stoppa sedan ner glasspinnarna.
  3. Låt frysa tills glassen stelnat lite.
  4. Mixa sedan 1/3 av kokosgrädden tillsammans med tranbärspulvret och smaksätt med lönnsirap och vaniljpulver/vaniljsocker. Häll i glassformarna och ställ in i frysen tills det andra lagret stelnat.
  5. Mixa resterande kokosgrädde med blåbärspulver, söta med lönnsirap och vanilj och häll i formarna.
  6. Låt glassarna frysa helt innan servering.

Tid: Ca 15 min tillagning och minst 2 timmars frysning

Kung Markatta Apa
Ta gärna fram glassarna ett par minuter innan servering för krämigare konsistens!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se