
Smoothieglass trippel
En krämig och härlig smoothieglass med bas av kokosgrädde som smaksatts på tre olika sätt. Kanske blir denna sommarens favoritglass?
Ingredienser
- 2 st burkar Kung Markatta Kokosgrädde
- 1 mango, tärnad
- 2-3 tsk Kung Markatta Tranbärspulver
- 2-3 tsk Kung Markatta Blåbärspulver
- 2 msk Kung Markatta Lönnsirap
- Ca 2-3 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
- Glassformar + pinnar
Så här gör du
- Mixa 1/3 av kokosgrädden tillsammans med mangon och smaksätt med lönnsirap och en gnutta vaniljpulver/vaniljsocker.
- Häll i botten på glassformarna, ställ in i frysen i cirka 20 minuter och stoppa sedan ner glasspinnarna.
- Låt frysa tills glassen stelnat lite.
- Mixa sedan 1/3 av kokosgrädden tillsammans med tranbärspulvret och smaksätt med lönnsirap och vaniljpulver/vaniljsocker. Häll i glassformarna och ställ in i frysen tills det andra lagret stelnat.
- Mixa resterande kokosgrädde med blåbärspulver, söta med lönnsirap och vanilj och häll i formarna.
- Låt glassarna frysa helt innan servering.
Tid: Ca 15 min tillagning och minst 2 timmars frysning