Meny
Smörgåstårta med medelhavssmaker

Smörgåstårta med medelhavssmaker

Ofta finns det inga färdiga smörgåstårtor som inte innehåller kött eller fisk. Vare sig du är blandkostare eller (lakto)vegetarian så kommer den här smörgåstårtan att kunna fånga dig! Med smaker från medelhavet och rödlöksmarmelad som ger det där lilla extra.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Häll av oljan från de lättorkade tomaterna och strimla dem.
  2. Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.
  3. Skala gurkan och dela den på längden. Gröpa ur kärnorna, skiva den i tunna skivor, strö över ca 1 tsk salt och lägg dem i en skål i ca 20 min.
  4. Efter 20 minuter silar du av gurkan och blandar den med keso och hälften av creme fraichen, kapris, pressad vitlök, tomater, en tesked örtsalt och oliver.
  5. Skär bort kanterna från formfranskan och lägg tre i rad på ett lämpligt uppläggningsfat.
  6. Bre på ca 1 cm tjockt med röra ovanpå brödet och bygg på med bröd och röra på höjden. 3-4 våningar brukar vara "lagom" höjd.
  7. Bre sedan på med resten av creme fraichen på alla kanter och på toppen av smörgåstårtan så att allt täcks och blir vitt.
  8. Lägg därefter ett lager rödlöksmarmelad ovanpå tårtan och garnera med granatäppelkärnor och ärtskott.

Tårtan blir bara godare av att stå över natten i kylskåpet.

 

Kung Markatta Apa
Tårtan blir bara godare av att stå över natten i kylskåpet.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se