Meny
Snabbpizza

Snabbpizza

Blev det det tortilliabröd över från helgens tacofest? Isåfall ska du testa denna snabbpizza, som också funkar perfekt när man vill ta tillvara på kylskåpsrester.

Ingredienser

1 majstortilliabröd (eller annan sort som tex fullkornstortillia eller vanlig tortillia)
1 msk Kung Markattas tomatpuré
1/2 skivad schalottenlök
ca 7 st Kung Markattas kalamataoliver
1 st Kung Markattas grillad paprika, delad i bitar
1/2 tsk torkad oregano
1/2 dl riven västerbottensost

1/2 avokado, tärnad
ca 1 msk Kung Markattas pumpafrön

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tortilliabrödet på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Bred över tomatpurén på brödet, toppa med lök, oliver, grillad paprika, oregano och ost. Gräddda pizzan mitt i ugnen, ca 5 minuter. Toppa med avokado och pumpafrön vid servering.

Kung Markatta Apa
Tio minuter och pizzan är redo att intas. Klockren vardagsmat med andra ord!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se