
Snittar med bön- och kaprisröra
Härliga snittar med matig bön- och kaprisröra. Passar lika bra på buffén eller som drinktilltugg i väntan på maten.
Ingredienser
- 2 dl Kung Markattas vita bönor
- Drygt ½ dl cashewnötter
- 2-3 tsk pressad citron
- Några blad färsk basilika eller mynta
- 1 msk Kung Markatta Neutral olja
- 3-4 msk vatten
- 1,5 msk Kung Markattas kapris
- Vitpeppar
- Salt efter smak
- Kung Markattas Extra grova rågbröd
Så här gör du
- Lägg cashewnötter, citron, örter, olja och vatten i en smal, hög bunke.
- Mixa med mixerstav tills nötterna är grovt hackade.
- Häll i de avsköljda bönorna och fortsätt mixa tills röran blir nästan slät.
- Tillsätt kapris, blanda och smaka av med salt och peppar.
- Dela brödet i trianglar, lägg på en klick röra och toppa med rostade pumpafrön och lite finriven morot - voilá!