Meny
Sojafärsburgare till grillen
 • Huvudrätt , Biffar
 • 60 min
 • 6-12 burgare beroende på storlek

Sojafärsburgare till grillen

Fasta och rejäla vegoburgare marinerade i barbequesås och serverade med nybakta hamburgerbröd, grillade på en kolgrill så klart! Till de här burgarna behövs även viss beredning i mikrovågsugn för att de ska bli tillräckligt fasta för att kunna läggas på grillen.

Ingredienser

Så här gör du

 1. Häll sojafärsen i en kastrull modell större och häll på vatten så att det täcker färsen med ca 1-2 cm.
 2. Koka upp och låt sjuda ett par minuter, låt sedan stå med lock på i ca 10-15 minuter. Rör om den då och då.
 3. Sila av överflödigt vatten och häll sojafärsen i en skål.
 4. Stavmixa färsen men behåll gärna lite struktur i smeten. Häll därefter i resten av ingredienserna och blanda väl.
 5. Låt stå och svälla mellan 15-30 min.
 6. Forma lagom stora burgare, i förhållande till hur stora bröden är.
 7. Lägg burgarna på en porslinstallrik, sätt in i mikrovågsugn och kör i ca 2 min på högsta effekt (750 W) (var försiktig, tallriken blir väldigt varm efter några omgångar burgare).
 8. Lyft av dem från tallriken med stekspade och pensla med barbequesås på båda sidor och låt svalna. När detta är gjort med alla burgare så är det dags att lägga dem på grillen.
 9. Se till att gallret är rengjort och pensla det gärna med olja så fastnar inte burgarna. Grilla några minuter på var sida, klara när du tycker de fått fin färg!
 10. Servera med klassiska burgertillbehör efter eget tycke. Gärna den här libanesiska paprikaröran. Och varför inte även baka dina egna hamburgerbröd?

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se