Meny
Sojafärsgryta med grillad paprika och rotselleri

Sojafärsgryta med grillad paprika och rotselleri

En snabb och god vegetarisk rätt med lågt GI. Perfekt mitt i veckan för en barnfamilj med många aktiviteter. Den grillade paprikan gör den mustig och mogen i smaken och rotsellerin ger en spännande touch.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg sojafärs, buljong och japansk soja i en kastrull med 4 dl vatten och småsjud tills allt vatten absorberats.
  2. Lägg därefter på ett lock och ta av från plattan och låt stå och svälla i 5-10 minuter.
  3. Finhacka löken och riv rotsellerin på det fina på ett rivjärn.
  4. Ta fram en till kastrull, häll i en skvätt rapsolja och fräs lök och rotselleri.
  5. Häll därefter i krossade tomater och grillad paprika och stavmixa sönder paprikorna.
  6. Slå på en halv tomatburk med vatten, kokossocker och häll i färsen.
  7. Låt småsjuda i 10-20 minuter med locket på.
  8. Titta till lite då och då ifall du behöver späda med mer vatten så att såsen inte blir för tjock och bränner vid.
  9. Smaka av med ramslöksolja och eventuellt basilikapesto.
  10. Servera med t.ex quinoa, ris eller bulgur.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se