Meny
Sojafärsspett med tortillia, tomatsallad och barbequesås

Sojafärsspett med tortillia, tomatsallad och barbequesås

Dessa sojafärsspett är smaksatta med färska örter och vitlök och passar bra att lägga på grillen. Här serveras de med en klassisk tomatsallad, hemmagjorda glutenfria tortilliabröd och barbequesås.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och buljongtärning, lägg ner färsen och låt sjuda i 15 minuter, häll av vattnet.
  2. När färsen svalnat krama ur lite extra vätska och blanda sedan med örter, vitlök, lök, mjöl, chilikrydda, salt och peppar.
  3. Tillsätt gärna ett ägg för bättre bindningsförmåga men det går att utesluta.
  4. Forma färsen till avlånga biffar och trä upp på grillspett.
  5. Grilla på kolgrill, alternativt stek i stekpanna med smör, tills spetten fått fin färg. Tänk på att inte vända spetten för snabbt innan de fått färg på ena sidan.
  6. Servera med tomatsallad, tortilliabröd och Kung Markattas barbequesås

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se