Meny
Sommarens bästa potatissallad
  • Huvudrätt , Sallader
  • 30 min
  • 4-5 portioner

Sommarens bästa potatissallad

Senapsvinägrett tillsammans med potatis (helst färskpotatis såklart) är oslagbart. Serveras med fördel tillsammans med några skivor kallrökt eller gravad lax.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka potatisen med skal tills de är precis klara.Låt dem svalna en aning.
  2. Blanda under tiden ihop vinägretten.
  3. Vispa ihop vinäger, dijonsenap, salt och peppar och vispa sedan i oljan.
  4. Skala och skiva potatisen, lägg dem i en skål. Häll över vinägretten medan potatisen fortfarande är ljummen.
  5. Blanda försiktigt i kapris, salladslök och persilja.
  6. Detta recept passar bra som ”bas”, sedan är det fritt fram att blanda i fräscha sommarprimörer som till exempel rädisor, sparris eller varför inte broccoli.
Kung Markatta Apa
En succé på buffebordet!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se