Meny
Somrig potatissallad med vitkål, morot och dijonvinägrett

Somrig potatissallad med vitkål, morot och dijonvinägrett

En grön och krispig potatissallad perfekt till grillat. Klipp gärna ner dina favoritörter t ex dill, persilja, kajplök, ramslök m fl och låt det gröna ta plats i denna sallad!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka potatisen och låt den svalna. 
  2. Under tiden vispa ihop alla ingredienser till vinägretten i en liten skål och låt stå.
  3. Skär kålen i bitar och separera varje blad.
  4. Finhacka löken och skär tunna slantar av morötterna. Det blir särskilt fint om de skärs på snedden.
  5. Blanda salladen och ös över vinägretten. Det ska vara mycket vinägrett för då bli kålen extra mjuk och god.  
  6. Låt salladen stå någon timme eller två och suga åt sig vinägretten. Blanda runt då och då.
  7. Toppa med grovhackade tamarimandlar och servera!
Kung Markatta Apa
Förbered gärna dagen innan så hinner salladen ordentligt ta upp alla fina smaker i vinägretten

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se