
Somrig quinoasallad
Quinoa passar utmärkt i en sval sommarsallad. God till exempel till ugnsbakad lax eller till stekt/grillad halloumi.
Ingredienser
- 4 dl Kung Markattas quinoa
- 1 liten zucchini
- 1 morot
- en bit purjolök
- 0,5 gul paprika
- bladspenat, mangoldskott (eller liknanade)
- Kung Markattas pumpafrön
- Kung Markattas gröna Amfissaoliver
- Sås:
- yoghurt
- Kung Markatta Pressad lime
- svartpeppar
Så här gör du
- Skölj och koka quinoa enligt anvisning på paketet.
- När quinoan är färdigkokt, häll av vattnet och låt stå under lock.
- Skär moroten så tunt som möjligt, finstrimla purjolöken och skär paprikan i små bitar.
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
- Skiva zucchinin och stek i lite olja.
- Blanda quinoa, zucchini, purjolök, paprika, morot och mangoldskott.
- Pynta salladen med pumpakärnor och oliver. Rör ihop en yoghurtsås att servera till quinoasalladen.
Servera quinoasalladen med ugnsbakad lax (salta, peppra och tillaga portionsstora bitar laxfiléer i 175 grader i 15 minuter) alternativt med halvcentimeter tjocka halloumiskivor som stekts på bägge sidor tills dess de fått fin färg.