Meny
Söt chili- och tomatgryta med polenta-krutonger

Söt chili- och tomatgryta med polenta-krutonger

En smakrik gryta där sweet-chilin gifter sig fantastiskt med den rökiga barbequesåsen. Tillsammans med söt, krämig pumpa blir det en härlig gryta. En rolig och lite annorlunda topping i form av polenta-krutonger är pricken över i:et. Koka polentan dagen innan du ska göra krutongerna!

Ingredienser

Så här gör du

Grytan:

  1. Fräs rödlök och vitlök mjuk i olja, skjut åt sidan i pannan och låt kycklingbitarna få stekyta.
  2. Ha i kikärtorna (avsköljda i kallt vatten) och rör i hop allting.
  3. Tillsätt krossade tomater, pumpapuré, majs, sweetchilisås och bbq-sås.
  4. Smula ner grönsaksbuljong och smaka av med örtsalt.
  5. Låt småputtra, ju längre desto fylligare smak, men har du bråttom smakar det lika bra så fort kycklingen är genomkokt.

Polenta-krutonger:

Polenta betyder majs på italienska och är just precis det – majs. Man kokar det till en ”gröt” som man kan äta både kokt, stekt och ugnsbakad till mat, men även till frukost eller ha i sötare bakverk.

  1. Koka två portioner enligt anvisningarna på förpackningen i Kung Markattas grönsaksbuljong.
  2. Låt polentan vila i kylen över natten för att sedan skära i kuber och steka i rikligt med Kung Markattas neutrala olja.
  3. Låt dem rinna av på några ark hushållspapper medan du gör grytan, och toppa sedan med de krispiga majbitarna.

Det fiffiga med denna gryta är att man kan slänga ner lite vad som helst! Perfekt att använda olika rester och små-duttar från kylen – och vill man ha en lite matigare gryta är det bara att ha ner några kokta potatisar skuren i bitar.

 

Kung Markatta Apa
Vill man ha en lite matigare gryta så tillsätt gärna några kokta potatisar skuren i bitar.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se