Meny
Sotad sallad med ingefärsmajonnäs och dijongranola

Sotad sallad med ingefärsmajonnäs och dijongranola

Denna snabbgrillade sallad med knaprig dijongranola och krämig sås är superenkel att göra. Den passar perfekt som förrätt eller sidorätt. Genom att bara bränna av ena sidan av salladen får man fram nya smakdimensioner och spännande texturmöten då det sotigt mjuka och karamelliserade möter det krispigt fräscha. Till skillnad från vanlig majonnäs, görs denna krämiga veganvariant på 30 sekunder med en stavmixer, inget vispande behövs!

Ingredienser

Så här gör du

Vegansk ingefärsmajonnäs: 

Häll alla ingredienser i ett högt glas eller en tillbringare. Mixa med stavmixer på hög hastighet i 15 sekunder tills du har fått en krämig, vit sås. Smaka av och justera efter tycke. Addera mer olja om du vill ha en fastare majonnäs. Häll upp i en skål eller burk.

Rostad granola: 

Blanda alla ingredienser i en värmetålig kastrull eller bakform. Sätt den direkt på grillgallret eller på en vanlig spis och låt rosta på medelhög värme i 7-10 minuter.

Sotad sallad: 

Halvera salladshuvudena på längden (eller skär i kvartar ifall de är väldigt tjocka). Pensla skärsidorna generöst med olivolja och salta med örtsalt. Lägg på grillen på medelhög direktvärme med de oljade sidorna neråt och locket öppet. Salladen ska få en lite bränd yta utan att bli genomgrillad, detta tar bara 1-2 minuter.

Lägg upp salladen på ett serveringsfat med den sotade sidan uppåt. Ringla över majonnäsen, strö över granola och servera ljummen.

 

Kung Markatta Apa
Grilla sallad? Yes! Snabbt, lätt och vansinnigt gott. Himmelriket på en klotgrill, vi lovar!

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com