Meny
Sötpotatishummus

Sötpotatishummus

Len, krämig och alldeles oemotståndlig! Denna hummus är perfekt både som mellanmål tillsammans med Kung Markattas gourmetknäcke och grönsaksstavar eller som pålägg på en matig smörgås. Den kan höja en tråkig sallad till skyarna och är helt enkelt suverän att fylla kylen med.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Ugnsrosta: Värm ugnen till 220°.
  2. Skär ett snitt i sötpotatisen längs med ovansidans mitt. Rosta i ca 45 minuter tills köttet är mjukt. Låt svalna och dra därefter av skalet.
  3. Häll över kikärtorna i en glasskål och värm dem i micron i 1 min. Detta kommer att göra hummusen extra krämig.
  4. Häll i alla ingredienser förutom spadet från kikärtorna i en matberedare.
  5. Börja mixa ingredienserna och ringla långsamt i spadet tills hummusen får en bra textur. Spadet innehåller mycket stärkelser och bidrar till att ge hummusen extra fyllig och god krämighet. Tillsätt mera vatten om det behövs.
  6. Smaka av med kryddor och salt.
  7. Toppa med paprikapulver och servera.

    Hummusen kan förvaras i kylen i 3-4 dagar.

 

Kung Markatta Apa
Tips! Rosta sötpotatisen dagen innan så blir hummusen klar på ett ögonblick.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se