Sötpotatishummus

Tillbehör
>60 min
Antal personer:
Len, krämig och alldeles oemotståndlig! Denna hummus är perfekt både som mellanmål tillsammans med Kung Markattas gourmetknäcke och grönsaksstavar eller som pålägg på en matig smörgås. Den kan höja en tråkig sallad till skyarna och är helt enkelt suverän att fylla kylen med.

Ingredienser

1 stor sötpotatis (ca 400 g)
1 burk Kung Markatta Kikärtor, avrunna, men spar spadet
2 tsk Kung Markatta Sesamolja
3 msk Kung Markatta Tahini
2 tsk curry
1/2 tsk salt
1/8 tsk chiliflakes
nymalen svartpeppar
spadet från kikärtorna
1/4 tsk paprikapulver

Instruktioner

Ugnsrosta Värm ugnen till 220°.

Skär ett snitt i sötpotatisen längs med ovansidans mitt.
Rosta i ca 45 minuter tills köttet är mjukt.
Låt svalna och dra därefter av skalet.
Häll över kikärtorna i en glasskål och värm dem i micron i 1 min.
Detta kommer att göra hummusen extra krämig.
Häll i alla ingredienser förutom spadet från kikärtorna i en matberedare.
Börja mixa ingredienserna och ringla långsamt i spadet tills hummusen får en bra textur.
Spadet innehåller mycket stärkelser och bidrar till att ge hummusen extra fyllig och god krämighet.
Tillsätt mera vatten om det behövs.
Smaka av med kryddor och salt.
Toppa med paprikapulver och servera.Hummusen kan förvaras i kylen i 3-4 dagar.

Liknande recept