Meny
Sparris- och kikärtspaj

Sparris- och kikärtspaj

En vårfräsch enkel paj med fyllning av sparris, kikärtor och västerbottensost. Servera den som ensamrätt tillsammans med en god sallad eller som en del av buffén. Pajen passar utmärkt som ett grönt inslag på påskbordet.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Kör vetemjöl, mandelmjöl, smör och vatten till en deg i matberedare eller knåda snabbt ihop för hand.
  2. Tryck ut degen i en pajform, nagga den och låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter.
  3. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  4. Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
  5. Knäck av stjälkarna längst ner på sparrisen koka den i knappt 1 minut. Häll av vattnet och låt den ånga av.
  6. Skala och skiva löken, skölj kikärtorna.
  7. Fyll pajbotten med sparris, kikärtor och lök.
  8. Vispa ihop ägg med matlagningsgrädde och tillsätt ost, gräslök, örtsalt och peppar. Häll över fyllningen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter tills den fått fin färg.
  9. Servera pajen direkt eller något avsvalnad gärna med en enkel sallad som du ringlar olivolja över och smaksätter med flingsalt. Det passar också bra att servera några oliver till pajen.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se