Meny
Spenat-och fetaostpaj med kirskål och löktrav

Spenat-och fetaostpaj med kirskål och löktrav

Det finns en hel del växter, hatade som älskade, som har en sak gemensamt - de växer vilt och ofta alldeles invid husknuten. I den här pajen samsas både kirskål och löktrav. Att använda det naturen ger, utan att behöva odla det själv, torde vara det allra mest klimatsmarta en kan tänka sig.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, knåda till en smidig deg. 
  3. Tryck ut i en pajform och nagga ytan med en gaffel. 
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min. 
  5. Repa av bladen från löktrav och kirskål och finhacka. Fräs tillsammans med finhackad lök i raps- och tills allt är mjukt. Salta lätt med örtsalt, efter tycke och smak. 
  6. Fördela det frästa ”ogräset”, fetaosten skuren i kuber samt solrosfrön i pajskalet. Vispa ihop ägg med mjölk och smaksätt med svartpeppar, ev lite chilipulver och örtsalt. 
  7. Grädda i 30 min.
Kung Markatta Apa
Den vågade kan välja bort spenat helt och bara använda ogräs!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se