Meny
Spenat- och getostfyllda bröd
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • 60 min

Spenat- och getostfyllda bröd

Ett fantastiskt bröd fyllt med spenat och getost. Servera gärna direkt från ugnen tillsammans med den kalla kikärtsgaspachon - en garanterad smakupplevelse!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten.
  2. Tillsätt salt, olivolja och arbeta ner mjölet.
  3. Låt jäsa medan ugnen blir varm och du förbereder kikärtsgaspachon.
  4. Fräs spenat i lite smör i en stekpanna, låt överflödlig vätska rinna av.
  5. Kavla ut degen till en rund platta.
  6. Bred ut spenat över halva, lägg på skivor av getost.
  7. Vänd över andra halvan av degen.
  8. Pensla med vatten, strö över rikligt med sesamfrön.
  9. Skär några skåror och grädda i 250 grader tills brödet får fin färg (ung 15 min). 
Kung Markatta Apa
Serveras varma till den iskalla kikärtsgaspachon!

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se