Meny
Stekta fullkornsnudlar med grönsaker och knaperstekt tofu

Stekta fullkornsnudlar med grönsaker och knaperstekt tofu

En smakrik och härlig nudelrätt med fräscha grönsaker och knaperstekt tofu. Perfekt middag mitt i veckan som smakar lika bra i lunchlådan dagen efter.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Skölj av med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.
  2. Torka av tofun och skär den i kuber.
  3. Hetta upp olja i stekpanna och stek tofun ganska hårt. Tillsätt ca 2 msk av dressingen till tofun i pannan och stek ytterligare några minuter.
  4. Lägg sedan tofun på ett fat vid sidan av.
  5. Ta lite ny olja i stekpannan och stek på grönsakerna några minuter. Tillsätt nudlarna och låt dem steka med en stund. Rör i resten av dressingen och toppa med tofun.
  6. Servera direkt tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.
Kung Markatta Apa
Perfekt middag mitt i veckan som smakar lika bra i lunchlådan dagen efter.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se