
Stekta nudlar med svartpepparsås
Snabbt, hett och vansinnigt gott. Den här enkla vardagsrätten kommer garanterat att bli en favorit!
Ingredienser
- 1 pkt Kung Markatta Äggnudlar (250 g)
- 1 pkt Kung Markatta Naturell Tofu (270 g)
- 3 msk Kung Markatta Neutral Kokosolja
- ½ dl Kung Markatta Sesamfrön
- 1 pkt färsk babyspenat (70 g)
- 2 dl tunt skivad rödkål
- Sås:
- 2 tsk nymalen svartpeppar
- 1 dl Kung Markatta Äkta Japansk soja
- 3 msk mirin (sött risvin)
- 1 msk honung
- 3 msk Kung Markatta Pressad Ingefära
- 3 vitlöksklyftor, skalade
- 2 msk maizena + 1 dl vatten som du vispar ihop i en liten skål
Så här gör du
- Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper. Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 15 minuter.
- Koka nudlarna i lättsaltat vatten i 1 ½ minut (de ska inte vara genomkokta). Spola av dem i kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av medan du göra resten. Gör såsen genom att mixa ihop samtliga ingredienser i en blender eller med en stavmixer. Smaka av.
- Torka av tofun och skär den i mindre kuber. Torka av bitarna med hushållspapper.
- Värm 1 msk kokosolja i en stor stekpanna.
- När olja är varm stek tofun gyllengul på samtliga sidor. Häll i en skvätt vatten, en skvätt sås och ½ msk kokosolja.
- Stek ihop allt så att bitarna får en glaze. Häll över i en skål.
- Skölj av stekpannan och värm upp 1 ½ msk kokosolja. Stek nudlarna tillsammans med såsen tills nudlarna är mjuka och täckta med sås. Om såsen blir för tjock späd ut den med lite vatten.
- Tillsätt tofun och stek tills allt är varmt. Ta av från värmen och rör ner grönsakerna.
- Fördela i fyra skålar, strö över sesamfrön och servera!