Meny
Stekta nudlar med svartpepparsås

Stekta nudlar med svartpepparsås

Snabbt, hett och vansinnigt gott. Den här enkla vardagsrätten kommer garanterat att bli en favorit! 

Ingredienser

Så här gör du

  1. Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper. Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 15 minuter. 
  2. Koka nudlarna i lättsaltat vatten i 1 ½ minut (de ska inte vara genomkokta). Spola av dem i kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av medan du göra resten. Gör såsen genom att mixa ihop samtliga ingredienser i en blender eller med en stavmixer. Smaka av. 
  3. Torka av tofun och skär den i mindre kuber. Torka av bitarna med hushållspapper.
  4. Värm 1 msk kokosolja i en stor stekpanna.
  5. När olja är varm stek tofun gyllengul på samtliga sidor. Häll i en skvätt vatten, en skvätt sås och ½ msk kokosolja.
  6. Stek ihop allt så att bitarna får en glaze. Häll över i en skål.
  7. Skölj av stekpannan och värm upp 1 ½ msk kokosolja. Stek nudlarna tillsammans med såsen tills nudlarna är mjuka och täckta med sås. Om såsen blir för tjock späd ut den med lite vatten.
  8. Tillsätt tofun och stek tills allt är varmt. Ta av från värmen och rör ner grönsakerna.
  9. Fördela i fyra skålar, strö över sesamfrön och servera!
Kung Markatta Apa
För en barnvänlig variant minska mängden peppar i såsen och ställ istället fram pepparkvarnen på bordet.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se