Meny
Supermuffins med granatäppelkärnor

Supermuffins med granatäppelkärnor

Glutenfria supermuffins. Fyllda av fröer, nötter och syrliga granatäppelkärnor är dessa perfekta som mellanmål eller till frukost.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Rör ut psyllium och vatten i en skål och ställ det åt sidan för att svälla ihop till en gele.
  3. Lägg alla torra ingredienser och rumsvarm (krämig) kokosolja i en mixer och kör några korta pulseringar. Det får gärna vara hela bitar kvar! Rör ned frö/nötmixen i psylliumgelen och rör ihop till en så jämn smet som möjligt. 
  4. Smörj en muffinsform med kokosolja eller ställ ut dubbla formar på en plåt. Fördela ut smeten med hjälp av två matskedar.
  5. Grädda i ca 60 minuter. Det gör inget om de fortfarande är lite kladdiga i mitten, de sätter sig när de svalnar.  

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.