Meny
Svart thairisotto med kokosmjölk

Svart thairisotto med kokosmjölk

Denna krämiga risotto är gjord på svart thairis och har en härlig touch av kokos. Servera som ensamrätt eller tillsammans med exempelvis tofu eller kyckling. Ett tips för en matigare risotto är också att röra ner en burk kokta bönor mot slutet.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj riset och fräs det i kokosoljan tillsammans med schalottenlök och vitlök.
  2. Tillsätt buljongtärning och hälften av vattnet.
  3. Låt allt småputtra och späd eftersom vätskan kokat in med resterande mängd vatten samt kokosmjölk.
  4. Låt risotton puttra ca 30-35 minuter eller tills riset känns lagom kokt. Smaka av med salt och citronskal.
  5. Tillsätt parmesanosten och rör om.
  6. Servera direkt, gärna med lite riven parmesan och hackad persilja.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se