Meny
Svart thairisotto med pumpa och kokos

Svart thairisotto med pumpa och kokos

Denna krämiga risotto är gjord på svart thairis och kokad i kokosmjölk har en härlig smak av pumpa, kokos och chili. Passar utmärkt att kura ner sig i höstmörkret med!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj riset och fräs det i kokosoljan tillsammans med schalottenlök, vitlök, spansk peppar och pumpa.
  2. Tillsätt buljongtärning och hälften av vattnet.
  3. Låt allt småputtra och späd eftersom vätskan kokat in med resterande mängd vatten samt kokosmjölk. Låt risotton puttra ca 30-35 minuter eller tills riset känns lagom kokt.
  4. Smaka av med salt och citronskal. Tillsätt parmesanosten och rör om.
  5. Fördela spenat på tallrikar (eller ett stort fat), lägg på risotton och toppa gärna med lite extra parmesanost samt hackad spansk peppar. 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se