
Tabbouleh (libanesisk bulgursallad)
En libanesisk bulgursallad som är kalasgod att servera till grillat. Sen spelar det inte så stor roll om det du föredrar att grilla är fisk, färsbiffar, grönsaker, halloumi eller något helt annat. Gillar man nu inte att grilla alls, så är bulgursalladen även god att servera till falafel.
Ingredienser
- 2 dl Kung Markattas bulgur, fullkorn
- 3 tomater
- 1 gul paprika
- rejält med bladpersilja
- pressad citronsaft av 0,5 citron
- 1 msk Kung Markatta Kalamataolivolja
- Kung Markatta Kalamataoliver
- salt och svartpeppar
Så här gör du
- Koka 2 dl bulgur enligt anvisning på paketet och låt den därefter svalna.
- Finhacka tomater, paprika och bladpersilja.
- Rör samman alla ingredienser och smaka av med olivolja, salt och peppar.
- Låt stå och dra i kylskåp till servering, rör om ibland.
Variera beroende på vad som för tillfället finns i kylskåp/skafferi/trädgårdsland!