Meny
Tahini-yoghurtsås

Tahini-yoghurtsås

Den här krämiga såsen gör du på mindre än fem minuter. Tillsammans med hummus, en skopa quinoa och ett par nävar färska grönsaker kan du snabbt trolla fram en enkel lunch. För en färggrann festmåltid servera den tillsammans med ugnsbakade auberginehalvor.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mixa ihop tahini och vatten med en stavmixer tills du får en slät massa.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är väl ihopblandat.
  3. Späd eventuellt ut med lite extra vatten om du vill ha en tunnare sås.

Den kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.

För en färggrann festmåltid servera den tillsammans med dessa ugnsbakade auberginehalvor.

Kung Markatta Apa
Perfekt tillbehör till kryddstarka rätter! Kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se