Meny
Tandoori-marinerade tofuspett med mintraita, naanbröd och spenatsallad

Tandoori-marinerade tofuspett med mintraita, naanbröd och spenatsallad

Kryddiga grillspett med fräsch mintraita.

Ingredienser

Tofuspett

Tandoori-marinad

Gurk- och mintraita

  • 400 g gurka
  • Ett knippe marockansk mynta
  • 1 msk citronjuice
  • 1 kryddmått kummin
  • 1 kryddmått mortlade korianderfrön
  • 4 msk Kung Markatta Kokosgrädde
  • 2 dl havre-creme fraiche

Spenatsallad med granatäpple

 

Så här gör du

Tofuspett:

  1. Torrosta alla kryddorna i en stekpanna i ett par minuter.
  2. Mixa sedan kryddorna i en mixer.
  3. Tillsätt pressad lime, kokosgrädde, tomatpuré och salt i mixern och rör om för att få en färdig marinad.
  4. Skär tofun i stora kuber. Lägg tofu-kuberna på ett fat och häll över marinaden.
  5. Låt tofun ligga och dra åt sig av marinadens alla härliga kryddor.
  6. Ju längre tofun får marineras desto godare blir den!
  7. Trä tofun på spett och grilla tills de får en gyllenbrun färg.

Gurk- och mintraita:

    1. Skär gurkan i tärningar och finhacka myntan.
    2. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med citronsaft och salt.


Spenatsallad med granatäpple:
Blanda spenat, granatäpple och dressa med olivolja och äppelcidervinäger.

Naan-bröd:
Köp färdiga naan-bröd som du lägger på grillen för att få snygga grillränder.

 

Receptet skapat av

Med tre barn och ett fullspäckat schema är god och enkel vardagsmat högt prioriterat hemma hos Malin Persson i Limhamn. I sin livsstilsblogg vill hon inspirera till ett hållbart liv, för både hälsa och miljö.

Besök gärna https://malin.elledecoration.se