Meny
Thai tofuspett

Thai tofuspett

Frasiga tofuspett med smak av asiatiska mattraditioner. Marinera tofun i sweet chili-sås och vänd kuberna i panko. Mums!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Låt tofublocket rinna av och skär den i kuber.
  2. Trä upp kuberna på lagom långa spett (mät på kastrullen).
  3. Marinera thaispetten i Sweet chilisås och låta dem torka ett tag.
  4. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm ordentligt.
  5. Blanda pankoströ och salt i en bred djup skål och rulla därefter spetten i blandningen tills de är täckta med så mycket strö som möjligt.
  6. Fritera 3-4 spett i taget och ta upp dem när du anser att de fått lagom färg. 

    Servera med basmati- eller jasminris

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se