Meny
Tofuburgare med kikärtor

Tofuburgare med kikärtor

Dessa smakrika tofuburgare imponerar på både "veggisar" och köttätare – konsistensen blir härligt bitig samtidigt som tofun håller dem saftiga. Att låta dem "stå till sig" i kylen innan grillning/stekning får dem att hålla ihop bättre, så skippa inte det steget!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att röra ihop chiafrön och vatten, ställ åt sidan för att tjockna i ca 5 minuter.
  2. Mixa ihop 2/3 av kikärtorna med babyspenat, tofu och vitlöksklyftor till en någorlunda jämn "massa". Övermixa inte, då blir burgarna lätt kladdiga i konsistensen. 
  3. Tillsätt havregryn, näringsjäst, citronsaft, mandelmjöl, chiafrön och resten av kikärtorna. Mixa snabbt igen, bara så att allt blandas men låt det gärna finnas några bitar av kikärtor kvar för härligt tuggmotstånd.
  4. Flytta över allt till en bunke och krydda efter smak. Forma till fyra burgare och låt stå i kylen minst 30 minuter (gärna längre) innan du grillar eller steker dem.
  5. Grilla/stek i några minuter på var sida, tills de fått fin yta och är lätta att hantera.
  6. Servera i bröd och valfria klassiska burger-tillbehör.
Kung Markatta Apa
Har man inte näringsjäst kan man använda en riktigt torr ost, så som parmesan.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se