Meny
Tofugryta Currymasala

Tofugryta Currymasala

En värmande och mustig vegetarisk currygryta. Kombinera gärna grönsakerna efter vad du har hemma. Avgör styrkan med hjälp av chili, experimentera med kryddor och lek med smakerna!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt på en kastrull med lättsaltat vatten, klyfta lök, dela upp broccoli i lagom stora buketter, skär paprika, skiva morotsslantar ca 4mm tjocka och skär tofublocket i kuber.
  2. Häll kokosmjölk och kokosgrädde i en tjockbottnad kastrull och tillsätt currymasala, methilöv, hing, buljongpulver, pressad vitlök, rårörsocker och låt koka upp. Småsjud sedan i 10-15 min tills såsen tjocknat något.
  3. Lägg broccolibuketterna i kastrullen med kokande vatten och låt koka i ca 5 min, häll av och låt svalna.
  4. Stek lökklyftor och morotsslantar på medelhög värme utan att de blir brända.
  5. När kokosmjölksgrytan småsjudit i 5 minuter så lägg i tofukuberna och paprikan och låt dem koka med.
  6. Efter ytterligare 5-10 minuter häll i löken och morötterna och låt grytan fortsätta sjuda tills du är nöjd med konsistensen. Smaka av med salt och råsocker och möjligen lite chili.

Servera med Kung Markatta Basmatiris eller Jasminris

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se