Meny
Tofupoké bowl

Tofupoké bowl

Den hawaiianska rätten Poké bowl har blivit riktig trendmat i många storstäder. Vanligtvis görs den med ris och marinerad fisk, men det är minst lika gott med en välmarinerad grillad tofu som serveras tillsammans med saftig vattenmelon, ris och grönsaker.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt ur tofun i en kökshandduk eller hushållspapper. Skär varje tofustycke i 8 jämnstora trianglar.
  2. Rör ihop marinaden i en bred skål, lägg i tofutrianglarna och vänd så att de är helt täckta. Låt marinera i minst 30 minuter men helst 2 timmar, vänd bitarna i marinaden ett par gånger.
  3. Koka riset enligt förpackningen. Låt svalna något, blanda i risvinäger, kokoschips , sesamfrön och fördela i 4 skålar.
  4. Dela vattenmelonen på hälften och skär bort skalet. Skär i 3-4 cm stora kuber, pressa över lime och placera kuberna i skålarna.
  5. Skär svampen i tjocka skivor, pensla med marinad och lägg på grillen tillsammans med tofubitarna. Grilla på hög värme i ca 2 minuter per sida, tills tydliga grillmärken syns, vänd och pensla med marinad under tiden.
  6. Arrangera resten av ingredienserna i skålarna, häll över sista marinaden över tofubitarna och svampen, smula över nori och servera.
Kung Markatta Apa
En fantastiskt god vegetarisk version av den trendiga rätten Poké bowl, med marinerad grillad tofu och andra godsaker.

Receptet skapat av

David och Louise på Green Kitchen Stories är matkreatörer och kokboksförfattare. De skapar goda och nyttiga vegetariska recept på sin prisvinnande matblogg.

Fotograf: David Frenkiel

Besök gärna www.greenkitchenstories.com