Meny
Tomatgazpacho
  • Förrätt , Soppor
  • 30 min
  • 8-10 bufféportioner

Tomatgazpacho

Gazpacho är en härligt smakrik och svalkande kall tomatsoppa som passar utmärkt på sommaren. Perfekt bufférätt eftersom den går att tillaga dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet och lös upp buljongen, låt svalna.
  2. Hacka lök, paprika, gurka, persilja och vitlök grovt, lägg ner i buljongen tillsammans med burktomaterna.
  3. Mixa med stavmixer till en slät soppa.
  4. Häll soppa genom en sil för att eventuella stora bitar ska försvinna.
  5. Smaksätt soppan med olivolja och citronsaft och eventuellt salt och peppar.

Låt soppan stå i kylen tills den ska serveras (minst ett par timmar). Garnera med hackade tomater och gurka vid servering. 

 

Kung Markatta Apa
Svalkande soppa som passar perfekt en varm sommardag!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se