Meny
Tomatlasagne med ruccola och oliver

Tomatlasagne med ruccola och oliver

Lasagne är perfekt vardagsmat. Det är även en rätt som går att förbereda och sedan bara värma på om man har stressigt när man kommer hem från skolan eller jobbet. Jag tycker att denna lasagne är underbart god, man saknar inte den traditionella ostsåsen eller köttfärsen ett dugg.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Dela lasagneplattan i 3-4 lika stora dela.
  3. Kärna ur oliverna och skär dem i bitar och blanda dem med tomaterna, crème fraiche, tomatpurén och kryddorna.
  4. Skiva mozzarellan.
  5. Lägg lite av såsen i botten på en ugnssäker form, varva lasagneplattorna med resten av såsen.
  6. Avsluta med sås och mozzarella.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

 

Kung Markatta Apa
Gillar man inte ruccola så kan man gärna ta babyspenat istället

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.