Meny
Tomatsoppa med belugalinser
  • Huvudrätt , Soppor
  • 60 min
  • 4 portioner

Tomatsoppa med belugalinser

En tomatsoppa känns alltid rätt! Enkel att tillaga men ändå väldigt smakrik. I denna variant ingår belugalinser som gör soppan riktigt mättande och god.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att koka belugalinserna enligt förpackningens anvisning, tillsätt lite olivolja och låt dem stå tills soppan är klar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs det i olivolja i en kastrull.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, oregano och basilika.
  4. Låt soppan puttra i ca 15-20 minuter, mixa den eventuellt med stavmixer och tillsätt sedan havregrädde eller creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela soppan i tallrikar och tillsätt belugalinserna, smulad fetaost och färsk basilika. 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se