Meny
Tomatsoppa med timjansrostade morötter och pestokikärtor
  • Huvudrätt , Soppor
  • 30 min
  • 6 portioner

Tomatsoppa med timjansrostade morötter och pestokikärtor

Den här krämiga soppan har djup och mustig smak av timjansrostade morötter och soltorkade tomater. Toppad med pestokikärtor blir den både festligare och ännu godare. Servera gärna soppan tillsammans med ett par skivor rågbröd och en vällagrad ost.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Lägg morötter, lök och vitlök på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, timjan, salt och peppar.
  3. Rör ihop allt så att samtliga bitar täcks med olivolja och kryddor. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter och rör runt efter halva tiden. Låt svalna.
  4. Tryck ur de rostade vitlöksklyftorna ur sina skal.
  5. I en stor kastrull koka ihop samtliga ingredienser förutom grädden och basilikan. Låt puttra i 10 minuter.
  6. Tillsätt grädde och mixa soppan slät med en stavmixer.
  7. Häll i ¾ av den strimlade basilikan. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt ut med lite vatten om du vill ha en tunnare soppa.
  8. Rör ihop pesto och kikärtor i en mindre skål.
  9. Sleva upp soppan i skålar och toppa med pestokikärtor och färsk basilika.

    Servera!
Kung Markatta Apa
Soppan går bra att frysa in.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se