Meny
Trattkantarellsås

Trattkantarellsås

På höstkanten när det är svampsäsong kan man gärna tillreda såsen med färskplockade trattkantareller, men annars går det fint med de torkade!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg två nävar torkade trattkantareller i en bunke med kallt vatten och låt stå i 10-20 min.
  2. Finhacka löken och fräs den genomskinlig i rikligt med rapsolja i en stekpanna.
  3. Låt trattkantarellerna rinna av och finhacka dem och fräs i hop med löken, klicka gärna i en klick smör.
  4. Tillsätt ölen efter ett par minuter och låt det puttra så att den kokar in i löken och svampen, vätskan ska reduceras.
  5. Häll därefter över alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra på medelhög värme och vispa då och då.
  6. När du tycker att såsen har lagom konsistens så är den klar.
  7. Smaka  av med lite örtsalt och vinbärsgele (om det behövs)

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se