Meny
Tunisisk fisksoppa

Tunisisk fisksoppa

Denna soppa är lite mer mättande vilket jag tycker är bra, då jag annars måste fylla på med många smörgåsar för att bli mätt. Dock vill jag varna er, harissa är starkt, mycket starkare än vad jag trodde så ta det lite lugnt med den!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Strimla löken och moroten. Fräs dem i olja i en stor kastrull.
  2. Finhacka vitlöken och låt den fräsa med.
  3. Häll på linser, vatten, buljong, alla kryddor och tomatpurén. Låt småkoka under lock tills linserna och morötterna är mjuka.
  4. Häll på kokosmjölken och låt bli varmt.
  5. Häll ner fisken och låt sjuda under lock i ca 4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ett gott bröd och gärna en klick yoghurt.

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.