Meny
Ugnsbakade äpplen med nötter och kokos

Ugnsbakade äpplen med nötter och kokos

Ugnsbakade äpplen är en makalöst snabblagad och god efterrätt. Nötblandningen och lönnsirapen ger en knäckig karaktär och smakar väldigt gott ihop med de syrliga äpplena. Prova att göra en hemlagad vaniljssås till och du kommer upptäcka hur enkelt det är!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Dela och kärna ur äpplena och lägg dem i en smord form.
  2. Blanda rumsvarmt smör, nötter, kokosflingor, kanel och socker.
  3. Fördela blandningen över äpplena. Ringla över lönnsirap och baka i ugnen i ca 20 minuter i 220 grader.
  4. Servera tillsammans med vaniljsås

Vaniljsås

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda i med mjölken och grädden i en kastrull.
  2. Koka upp och plocka bort vaniljstången.
  3. Vispa socker och äggulor poröst. Häll den varma grädden och mjölken över ägg- och sockerblandningen under omrörning.
  4. Värm upp såsen till strax under kokpunkten (om såsen får koka stelnar äggulorna).
  5. Kyl ned och låt stå kallt innan servering.

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se