Meny
Ugnsrostad blomkålsoppa med rosmarin och mandlar
  • Huvudrätt , Soppor
  • 45 min
  • 4 portioner

Ugnsrostad blomkålsoppa med rosmarin och mandlar

Den här soppan med ugnsrostad blomkål och salta tamarimandlar är både mild och mättande och perfekt att värma sina frusna fingrar med.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Skär grönsakerna grovt och lägg på en bakplåt.
  3. Mortla ihop rosmarin och flingsalt tills det bildar ett fint pulver.
  4. Ringla över olivoljan och strö över rosmarinblandningen över grönsakerna. Blanda ihop allt med dina händer.
  5. Rosta i 30 – 40 minuter i ugnen, tills kanterna får färg.
  6. Värm vattnet, buljongen och bönorna i en stor kastrull.
  7. Häll ner grönsakerna och mixa ihop allt med en stavmixer tills soppan blir slät.
  8. Tillsätt citronjuice och skal.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Skeda upp i skålar och toppa med skivade tamarimandlar. 
Kung Markatta Apa
Servera gärna med Kung Markattas extra grova rågbröd toppad med en god ost

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se