Meny
Ugnsrostade grönsaker med lingonvinägrett

Ugnsrostade grönsaker med lingonvinägrett

Aubergine, rödlök och rotfrukter som rostas i ugnen och sedan får en härlig smak av lingonvinägrett. Fungerar både som ensamrätt samt som tillbehör till exempelvis bönbiffar eller liknande.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela aubergine i bitar, salta dem lätt och låt stå medan du förbereder det andra.
  3. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar, skala löken och skär i klyftor.
  4. Lägg aubergine, rotfrukter och lök i en ugnssäker form, ringla över rapsolja, klicka ut honung och salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. 
  5. Rosta under tiden hasselnötter och pumpafrön i en torr stekpanna på medelvärme och låt dem sedan svalna. 
  6. Blanda alla ingredienser till vinägretten och ringla den över de färdiga grönsakerna.
  7. Toppa med pumpafrön och hasselnötter. 

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se