Meny
Underbara Claras Vegetariska Curry-Mangosill

Underbara Claras Vegetariska Curry-Mangosill

Byt ut sillen mot aubergine och få en härlig vegetarisk sill. Kung Markattas färdiga curry och mangosås bryter fint mot den inlagda ​​auberginen. 

Ingredienser

1 dl ättika

2 dl strösocker

3 dl vatten

5 kryddpepparkorn

1/2 aubergine

1/2 rödlök

1 1/2 dl Kung Markattas Curry-Mangosås

1/2 dl Crème fraiche

Svartpeppar

Kung Markattas Örtsalt

Så här gör du

  1. Koka upp ättikslagen med kryddpepparkornen.
  2. Skär auberginen i 1 1/2 cm stora tärningar. Skiva löken tunt.
  3. Slå lagen över auberginen och rödlöken och låt marineras över natten
  4. Blanda curry och mangosås med 1/2 dl crème fraiche.
  5. Låt den marinerade auberginen och löken rinna av och blanda sedan ner i currysåsen.
  6. Peppra med svartpeppar och örtsalt.
  7. Skiva över lite färsk rödlök som dekoration vid servering.

Receptet skapat av

Clara Lidström, mer känd under namnet UnderbaraClara, är författare, fotograf, föreläsare och bloggare och driver en av Sveriges största livsstilsbloggar. Där blandar hon tips och tankar med recept, framförallt ekologiska, för alla tillfällen. 

Besök gärna www.underbaraclaras.com