Meny
Uppiggande pumpasoppa med kokosgrädde
  • Huvudrätt , Soppor
  • 45 min
  • 4 portioner

Uppiggande pumpasoppa med kokosgrädde

Hösten. Färgerna, den friska luften och känslan av att saker är på gång. Denna pumpasoppa har ett starkt och friskt sting, och innehåller inga mejeriprodukter. Tillsammans med matmuffins, quesedillas eller nygräddat bröd kommer du att orka med hur många roliga höstaktiviteter som helst!

Ingredienser

Så här gör du

(Om du har tid så ugnsrosta pumpan. Då ska du halvera den, skrapa ur kärnorna, gnid in snittsidan i olivolja och baka den på en bakplåt i ca en timme på 200°. Snittsidan ska vara vänd neråt. Gröp därefter ur köttet och rör ner det i soppan.)

  1. Värm oljan i en stor kastrull och stek försiktigt löken på medelvärme tills den är genomskinlig.
  2. Tillsätt vitlöken och chiliflakes och stek i ytterligare en minut.
  3. Häll i tomater, kokosgrädde, vatten, buljong, ingefära, buljong, limeblad och eventuellt pumpan (om du inte ugnsrostar den).
  4. Låt ingredienserna småputtra i 20 minuter.
  5. Tillsätt pumpan (om du inte redan har gjort det) och kikärterna och låt allt bli varmt.
  6. Fiska upp limebladen och tillsätt citronskalet och pressa ner citronjuicen.
  7. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och chiliflakes.
  8. Späd ut med vatten om den blir för tjock.
  9. Toppa med färsk koriander och servera.
Kung Markatta Apa
Denna soppa har ett starkt och friskt sting och innehåller inga mejeriprodukter!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se