Meny
Utflyktsmacka med ägg- och kaprisröra

Utflyktsmacka med ägg- och kaprisröra

En utflyktsmacka på extra grovt rågbröd med en fyllning gjord på bland annat ägg och kapris. Slå in i papper och packa ner i ryggsäcken tillsammans med en termos kaffe, te eller varm choklad. Garanterar att det kommer smaka underbart och ge ny energi efter några timmar i skidbacken!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka äggen relativt hårdkokta, skala och hacka dem.
  2. Blanda ägg, majonnäs, kapris, citron och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred matfett eller smör på rågbrödet, lägg på salladsblad och fördela ägg- och kaprisröran över.
  4. Lägg ihop bröden två och två och dela i trekanter.
  5. Slå in i smörpapper. 

Receptet är beräknat som ett mellanmål med en trekantsmacka per person. Dubbla gärna receptet och komplettera med dryck, frukt och så vidare om ni vill äta mackorna som en enkel lunch. 

 

Kung Markatta Apa
Kaprisen går att utesluta om man inte gillar den. Salta då röran lite extra istället.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se