Meny
Vaniljkola med flingsalt

Vaniljkola med flingsalt

Kanske är detta julens absolut godaste julgodis? En klassisk len, söt julkola som här smaksatts med vanilj och flingsalt. En svårslagen smakkombination helt klart. Vill du laborera med olika smaksättningar på denna kola så testa att byta ut vispgrädden mot kokosgrädde för en tydlig kokossmak.

Ingredienser

 

 

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnspanna.
  2. Koka upp och låt det koka på svag värme till 125 grader. Tänk på att röra om då och då.
  3. Häll upp kolasmeten i en bakplåtspappersklädd form ca 13-15x20-24 cm. Låt svalna lite innan du strör över flingsaltet.
  4. Låt sedan kolan svalna helt innan den skärs i bitar.
  5. Förvara i tätslutande burk i kylskåp.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se