Meny
Vaniljkrokar

Vaniljkrokar

Få kakor är så perfekta till 10-kaffet som dessa vaniljkrokar, lagom söta och med en fin fyllig vaniljsmak. Kakorna på bilden är dekorerade med färgat socker.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg och dela upp den i 4 delar.
  2. Rulla ut varje del till en fingertjock längd och dela den därefter i 5-6 cm långa bitar och forma dem till krokar.
  3. Grädda krokarna på en bakplåtsförsedd plåt i 10-15 minuter i 175 grader.
  4. Vänd dem i socker medans de är varma och låt dem gärna svalna i frysen eller på en kall balkong innan ni äter dem. 

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se