Meny
Världens enklaste grillade sallad

Världens enklaste grillade sallad

Det här är världens enklaste grillade sallad. Utgå från basen med halloumi och nektariner. Servera tillsammans med bulgur eller liknande och valfri sallad eller gröna blad. Sen kan salladen utökas med vad som finns i kylskåp, skafferi eller trädgårdsland, här är det bara fantasin som sätter gränser

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka bulgurn i lättsaltat vatten eller buljong.
  2. Skiva halloumin i centimetertjocka skivor.
  3. Dela nektarinerna, ta bort kärnan och skär i klyftor.
  4. Grilla halloumin och nektarinerna någon till ett par minuter på varje sida, tills dess de fått fin färg.
  5. Servera tillsammans med kokt bulgur, sallad och valfria tillbehör. Dra över några varv med (svart-)pepparkvarnen. Färskt bröd är gott till.

Utöver att vara världens enklaste grillade sallad så kvalar den nog även in på vinnarplats i kategorin snabbgrillat. Det betyder med andra ord att det finns grillglöd kvar till att grilla efterrätt. 

3 favoriter bland grillade efterrätter är klassikern grillad banan med choklad, grillad ananas och nykomligen skivad mandelmassa som grillas och serveras med vaniljglass och färska sommarbär. 

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se