Meny
Värmande fruktsoppa

Värmande fruktsoppa

Denna värmande fruktsoppa med aprikos, russin, kanel och citron passar perfekt att hälla upp på termos och ta med ut i skidspåret, pulkabacken eller på långpromenaden. Ger en snabb energikick efter ansträngningen och smakar gudomligt i vinterkylan!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Klipp aprikoserna i mindre bitar och lägg dem tillsammans med russin i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, citronskal (tunt skivat) och saft samt kanelstång och låt koka upp.
  3. Sänk värmen och låt småputtra i ca 15 minuter, vispa i sockret när cirka fem minuter av tiden återstår.
  4. Blanda ut potatismjöl med vatten och red soppan under omrörning.
  5. Låt soppan få ett uppkok igen, blanda i juicen och låt soppan bli rykande varm innan den hälls upp på termos. 
Kung Markatta Apa
Soppan kan också silas innan servering för den som föredrar en slät variant utan fruktbitar.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se