
Värmande grön linspasta
Ingredienser
- 1 förpackning Kung Markatta Linspasta
- 1 dl Kung Markatta Gröna linser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor morot
- 1 palsternacka
- 2 msk Kung Markatta Tomatpuré
- 2 msk Kung Markatta Neutral olja
- 1 Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning
- 1 burk Kung Markatta Krossade tomater
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt, svartpeppar
- Till servering:
- Sallad
- Groddar av Kung Markattas Mungbönor
Så här gör du
Börja med att koka de gröna linserna i dubbla mängden vatten enligt förpackningens anvisning.
Skala lök och vitlök. Finhacka gul lök. Skala och riv morot och palsternacka.
Hetta upp olja i en kastrull eller stekpanna och fräs lök och rotfrukter tillsammans med tomatpuré. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, kryddor och pressa i vitlöken.
Låt puttra i 5-10 minuter och lägg försiktigt i linserna.
Låt allt bli genomvarmt och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i 4-5 minuter.
Fördela salladsblad på tallrikarna och servera genast pastan tillsammans med pastasåsen och toppa gärna med ett gäng groddar.