Meny
Vegansk Brownie med chiafrö  – Gluten- och laktosfri

Vegansk Brownie med chiafrö – Gluten- och laktosfri

Vegansk brownie med chiafrön. Blötlagda chiafrön bildar en gele som kan ersätta ägg i många bakverk - prova du med!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg chiafrön i vatten och låt stå i kylen minst 30 minuter så att en gelé bildas.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan.
  4. Smält kokosoljan i mikrovågsugn (10 till 30 sekunder beroende på effekt).
  5. Vispa kokosolja, chiafrögelé, lönnsirap och kokosmjölk ordentligt med elvisp i en annan stor skål.
  6. Vispa sedan ihop de torra ingredienserna med de blöta tills du har en jämn smet.
  7. Klä en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  8. Baktiden är ungefär 25 minuter i ugnen men prova gärna med en baksticka om brownien är klar. 
  9. Låt kakan svalna.
  10. Valfritt: Chokladfrosting
  11. Smält ihop choklad och kokosmjölk på låg värme.
  12. Häll chokladsmeten jämnt över brownien, ställ därefter in i kylen och låt stelna.

Obs! Denna brownie är ömtålig så använd en vass kniv som du först värmt under hett vatten när du skär upp kakan. Använd en kakspade eller dylikt för att enkelt få ut skivorna.

Receptet skapat av

Tanias inspiration till recept och kärlek till god mat kommer från alla hennes år i Australien, Asien och Sverige. Hon har nu slagit sig ner i Skåne och erbjuder catering med huvudsakligen lokala och ekologiska råvaror.