Meny
Vegansk cheesecaketårta med smak av salt karamell

Vegansk cheesecaketårta med smak av salt karamell

Utan varken gluten, mjölkprodukter och socker kan du skapa denna magiska cheesecaketårta som garanterat kommer att göra succé på sommarens middagar. Toppa tårtan med popcorn för en lyxig finish!

Ingredienser

Botten:

 

Fyllning:

 

Salt karamellsås:

  • 10 st urkärnade dadlar
  • 0,5-1,5 dl mandelmjölk (beroende på hur lös du vill ha den)
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • Salt efter smak

Så här gör du

Förbered genom att blötlägga cashewnötterna minst 3 timmar innan du bakar, eller gärna över natten.

Botten:

  1. Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller mixer tills allt går ihop till en jämn massa. Tillsätt lite vatten om den känns torr.
  2. Tryck nu ut botten i en springform och ställ in i kyl eller frys medan du börjar med fyllningen.

Fyllning:

  1. Skölj av cashewnötterna ordentligt och låt rinna av.
  2. Mixa nu nötterna ordentligt i en matberedare eller mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du får en slät massa utan klumpar.
  3. Häll nu över fyllningen på din botten och ställ in i frysen i 1-2 timmar.

 Salt karamellsås:

  1. Mixa dadlarna i en matberedare eller stavmixer tills du får en kletig massa.

  2. Tillsätt nu mandelmjölk och vaniljpulver och mixa tills du får en jämn och slät sås. 

  3. Bred på ett lager på eller ringla över tårtan och toppa med massor av saltade popcorn!

    Tidsåtgång: 30 min + minst 1 timme i frysen

Receptet skapat av

Martina är något så ovanligt som en konditor som brinner för både bakning och hälsa. Hon är utbildad hälsocoach och driver Instagram-kontot @skippasockret. Hennes recept innehåller nyttigare alternativ till raffinerat socker och ofta är de även laktos- eller glutenfria.

Foto: Derin Ivgen