Meny
Vegansk chiapudding med bär och snickerdoodle-smak

Vegansk chiapudding med bär och snickerdoodle-smak

En handfull ingredienser och 5 minuter i köket är allt du behöver för att kreera denna perfekta ”on-the-go”-frukost. Lika god som en dessert, men mycket nyttigare!

Orkar du inte äta allt på en gång går det fint att förvara resterna ca 2-3 dagar i kylen, men rätten är som allra godast det första dygnet. 

Ingredienser

Chiapudding

6 msk Kung Markatta Chiafrön

4 dl Kung Markatta Mandeldryck

1 msk kanel

2 msk (eller efter smak) sötning från t ex Kung Markatta Kokossocker eller Lönnsirap

En nypa vaniljpulver (kan uteslutas)

 

Bärlager

200 ml frysta bär, lätt tinade och mosade med en gaffel

4 msk växtbaserad yoghurt (kan uteslutas)

 

Topping

Kanel

Hackade nötter (rostade eller naturella)

Sötning (t ex Kung Markatta Kokossocker eller lönnsirap)

2 msk nötsmör, exempelvis Kung Markatta Mandelsmör (kan uteslutas)

 

Så här gör du

Blanda alla ingredienserna till chiapuddingen i en mellanstor skål. När chiapudding börjar bilda en geléaktig konsistens rör du noggrant så att eventuella klumpar försvinner.  Låt chiapuddingen vila i ca 5 minuter medan du förbereder resterande ingredienser (t ex hackar nötter eller mosar bären).

Ta fram dina burkar eller glas som du vill servera i och lägg i ett lager chiapudding, följt av ett lager bär och yoghurt och sedan ytterligare ett lager chiamix. Toppa med de tillbehör du har valt, t ex mandelsmör, hackade nötter, kanel och lite extra sötning.

Kung Markatta Apa
Förbered frukosten kvällen innan och förvara i kylen så är det bara att njuta på morgonen.

Receptet skapat av

Professionell Art Director, receptkreatör, stylist, visual communicator och matfotograf.

Besök gärna https://missmarzipan.com