Meny
Vegansk chokladglass

Vegansk chokladglass

En krämig och ljuvligt god chokladglass! Den perfekta glassen när chokladsuget sätter in. Glassen är fri från mejeriprodukter, raffinerat socker och är helt vegansk. 

 

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blötlägg dadlarna i cirka 4 timmar eller över natten.
  2. Häll av blötläggningsvätskan och pytsa över dadlarna i en blender eller matberedare tillsammans med resterande ingredienser.
  3. Mixa till en slät smet.
  4. Häll upp glassmeten i glassformar och strö till sist på kakaonibs.
  5. Låt glassen stelna i frysen.

Blötläggning av dadlar i minst 4 timmar + 15 minuter att mixa ihop och hälla upp i formar + minst 2 timmar i frysen.

Kung Markatta Apa
Lägg glassen på ett fat en kort stund innan den ska ätas, då blir den riktigt krämig och god i konsistensen. Strö gärna på mer kakaonibs innan servering.

Receptet skapat av

Med ett brinnande intresse för det ekologiska, en strävan efter att leva mer miljösnällt och i harmoni med naturen delar Evelina med sig av recept på hemmagjorda hudvårdsprodukter, glutenfria bakverk, miljövänliga tips och natursköna bilder från vackra Hälsingland

Besök gärna www.evelinasekologiska.se